Seminee si accesorii pentru seminee - www.semineee.ro
Detalii afla mai mult despre acest produs

Cum se formeaza de fapt caldura generata de sobele cu incalzire cu lemne si seminee?

  • Cum se formeaza de fapt caldura generata de sobele cu  incalzire cu lemne si seminee?

Descriere:

Caldura?

Cum se formeaza de fapt caldura generata de sobele cu  incalzire cu lemne si seminee?

În principiu, este vorba doar de fizica bine înţeleasă şi aplicată în mod corespunzător.

Totul începe cu energia sau puterea calorica a lemnului uscat, care este de 4 kw / h pe kg şi "procesul de eliberare al energiei," pe care in limbajul uzual il numim simplu  "încălzire".

Astfel, într-o "camera de ardere a focarului Brunner", de obicei, se aseaza si se ard între 4 kg şi 10 kg de lemn (16 kw /h şi 40 kw/ h de energie). Carbonul fixat in fibra de lemn, după aprindere si la o anumita temperatură ambiantă, se transforma in gaz (conversia în gaz a combustibilului), producând căldură sub forma de flacără. Jarul rămas la sfârşit este structura de carbon care rămâne după degazeificare şi se descompune treptat.

Atât despre teorie, pentru ca acum devine interesant. O parte din caldura este in camera de ardere a sobei de teracotă sau a semineului. Cealaltă parte a energiei, cea mai mare, este reprezentata de gazele fierbinţi care provin din camera de ardere, ajungand la temperaturi  de până la 900 ° C.

In special aceste cantitati încă disponibile de energie pot fi recuperate sub formă de căldură, prin diferite sisteme numite "schimbătoare de căldură", recuperand temperatura gazelor fierbinti. Pe suprafetele de reincalzire, gazele de ardere sunt răcite rapid şi utilizate ca aer cald pentru o capacitate mare de incalzire. În cazul în care gazele de încălzire sunt stocate prin intermediul unor canale de absorbtie, acestea vor fi încălzite iar ele oferă timp de câteva ore o căldură radiantă. Ca o altă opţiune, gazele fierbinţi sunt ghidate spre corpul unui cazan, care funcţionează ca un schimbător de căldură real în cazan.